Wie ben ik

Mijn naam is Danielle Koopman, geboren in 1976. 
Na mijn opleiding tot directiesecretaresse heb ik 12½ jaar gewerkt in diverse administratieve en secretariële functies.
In 2006 hield ik het voor gezien en op 10 oktober 2006 heb ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen kinderopvang gestart in de vorm van gastouderopvang.
Het werk als gastouder geeft voldoende afwisseling en ik kan mijn creativiteit er in kwijt.
De verhuizing naar Westzaan heeft zeker aan bijgedragen bij het nemen van dit besluit. Een fantastische landelijk gelegen locatie met een geweldig buitenverblijf.
Op deze manier kan ik lekker veel buiten werken.

Ik vang kinderen op van 0 tot 4 jaar. Ik werk graag met kinderen in deze jonge leeftijd, omdat zij in de eerste levensjaren de grootste ontwikkeling doormaken, wat ik erg leuk vind om te zien. Ieder kind is anders en heeft een eigen aanpak nodig. Zo blijft het werk uitdagend en interessant.

Zowel binnen als buiten zijn de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Zo is het hele erf omheind met een takkenwal, hekwerk en een elektrische poort.
Er is een aparte omheining om de achtertuin die direct grenzend aan de achterdeur gelegen is. 
De achtertuin is betegeld met gladde tegels en een fijn stuk kunstgras waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen en koprollen kunnen oefenen.

Sinds januari 2010 is de nieuwe ‘Wet Kinderopvang’ ingetreden. In het kader van deze wet heb ik het diploma ‘Eerste Hulp aan Kinderen’ via het Oranje Kruis behaald. Ieder jaar volg ik een trainingsdag om mijn EHBO kennis op peil te houden en om de twee jaar wordt het certificaat verlengd.
Tevens heb ik het certificaat ‘Goed Gastouderschap’ gehaald zoals ook gesteld wordt in de nieuwe  'Wet Kinderopvang'.
Ik voldoe aan de alle eisen voor een gecertificeerde en geregistreerde gastouderopvang zodat u in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst.
Daarnaast heb ik een EVC-traject doorlopen (eerder verworven competenties) om zodoende het diploma Pedagogisch Werker 3 te behalen.

Ik ben getrouwd met Bouke Koopman. Bouke heeft sinds mei 2001 zijn eigen Aannemersbedrijf Koningsstijl. Voor meer informatie zie www.koningsstijl.nl.
Wij wonen en werken op een voormalige boerderij. De stal achter het voorhuis gelegen deed vroeger dienst als koeienstal.
Sinds 2005 heeft Bouke daar zijn timmerwerkplaats gevestigd. Wij zijn momenteel nog bezig om ons woonhuis compleet te maken boven in de kapberg achteraan het erf gelegen.

Op de dagen dat er geen opvang is verzorg ik de administratie en de boekhouding van onze beide ondernemingen en doe ik klussen in en om het huis.
Wilt u weten wat andere ouders van mij vinden, kijk dan op de referentie pagina.

Het telefoonnummer en upcmailadres onder aan de site zijn vervallen. Contact opnemen kan op daniellekoopman@ziggo.nl