Wat doe ik


Zo veelzijdig kan gastouderopvang zijn

Bij gastouderopvang in de leeftijd van 0 tot 4 jaar is het toegestaan om maximaal
5 kinderen tegelijk op te vangen. Waaronder maximaal 2 kinderen in de leeftijd van  0-1 jaar.
Het zijn kleine groepjes, waardoor er veel persoonlijke aandacht mogelijk is.

De opvang vindt plaats in een permanent rookvrije omgeving.

Een greep uit de activiteiten die ik met de kinderen doe zijn o.a.:
* binnen spelen: puzzelen / bouwen / spelletjes / fantasiespel / verkleden 
* vrij spelen / samen spelen / voorlezen / plaatjes kijken / zelf kijken of verhaaltje verzinnen
* knutselen / kleuren / verven / stempelen / knippen / plakken
* dansen / zingen / op muziek bewegen / muziek luisteren / muziek maken
* buiten spelen: speelhuisje / loopauto's / fietsje / stepjes / wip wap / waterbak bij warm weer
* natuurspeeltuin: klimmen / klauteren / schommelen / glijden / verstoppen
* moestuin: zaaien / plantjes water geven / plukken en oogsten / opeten
* fruitboomgaard: appels, peren, pruimen plukken / appelsap maken / jam maken
* wandelen / fietsen met de bakfiets
* maar ook de dagelijkse dingen zoals boodschappen halen komt voor of een leuk uitstapje.

Er is een bakfiets met trapondersteuning die plaats biedt aan 4 kindjes, voorzien van 3-puntgordels en peuterzitjes voor de kleintjes.
We maken uitstapjes onder andere naar de Zaanse Schans, de speeltuin, de kinderboerderij en zelfs naar een echte boerderij of fietsen een groot rondje waarbij we van alles tegenkomen. Op de boerderij van mijn schoonouders gelegen aan de Middel kunnen we in het voorjaar geitenlammetjes aaien, achter de kippen aanlopen en pony rijden.

Indien u dat wenst wissel ik bij het eerste jaar van de baby een boekje uit waarin ik bijhoud wat er zoal gebeurd is en wat uw kindje gegeten/gedronken heeft enz., zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen. Ik maak elke maand een online fotoalbum dat ik via een inlogpagina met de ouders van de gastkinderen deel.

Er wordt regelmatig geknutseld met de kinderen. We maken iets leuks bij de diverse thema’s. O.a. bij de vier seizoenen, Koningsdag, Vaderdag, Moederdag, Pasen, Sinterklaas, Kerst. Met Sint Maarten maken we een lampion met een lichtje dat de kinderen mee naar huis mogen nemen.
Bij een verjaardag maak ik een leuke feestmuts en ik zorg voor een cadeautje, slingers en ballonnen. We zingen uiteraard liedjes voor de jarige job. En de jarige mag trakteren.

We zingen veel verschillende liedjes. Er is een digitaal liedjesboek waarin vrijwel alle liedjes en ook wat versjes vermeld staan die wij door de jaren heen met elkaar zingen en opzeggen.

Ik volg regelmatig een thema avond zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen in de kinderopvang. Zo heb ik onder andere een certificaat voor: 'Spelend en onderzoeken leren' van De Activiteit ontwikkelingsgericht werken, 'Meldcode Kindermishandeling', 'Buiten spelen en bewegen', 'Grenzen en regels', 'Ontwikkelingsfasen van kinderen van 0 tot 12 jaar', 'Pedagogische stromingen', enz.

Ik werk volgens de vier pedagogische doelen zoals gesteld in de 'Wet Kinderopvang'.  Mijn werkwijze heb ik zo volledig mogelijk beschreven in een persoonlijk Pedagogisch Werkplan. Vraag er gerust naar!

Het telefoonnummer en upcmailadres onder aan de site zijn vervallen. Contact opnemen kan op daniellekoopman@ziggo.nl